ЕЖЕЛГІ ТАРАЗ ЕСКЕРТКІШТЕРІ» ҚОРЫҚ-МУЗЕЙІНІҢ ҚЫЗМЕТІ (Вестник КазНУ. Серия историческая, 2018)
Мақалада «Ежелгі Тараз ескерткіштері» қорық-музейінің құрылу тарихына сараптама жасалды. «Ежелгі Тараз ескерткіштері» қорық-музейінің Жамбыл облысының тapихи-мәдeни eскepткiштepiн қopғaудaғы атқарып жатқан қызметі анықталды. Музейдің құрамына кіретін туристерге ең танымал Тараз қаласына, Айша бибі кесенесіне, Бабаджа қатын кесенесіне, Қарахан кесенесіне, Үшарал және Әбдіқадір мешіттеріне тарихи шолу жасалды. Республикалық «Қазқайтажаңғырту» мамандары мен Ежелгі Тараз ескерткіштері музейінің мамандары бірігіп жүргізген реставрация жұмыстарының нәтижелері мен ескерткіштердің қазіргі жағдайы мен болашағына сараптама жасалды.