(untitled) (Вестник КазНУ. Серия историческая, 2017)
2017 жылдың 15 маусымында елімізге танымал тарихшы, тарих ғылымдарының докторы, профессор, Қазақстан Респу- бликасы Гуманитарлық ғылымдар академиясының академигі, Қазақстан Журналистер одағы сыйлығының бірнеше мәрте иегері, 1968-1974 жылдардағы әл-Фараби атындағы ҚазҰУ-дың (бұрынғы С.М. Киров атындағы ҚазМУ) тарих факультетінің түлегі және 1985-1989 жылдары тарих факультетінің ұстазы болған Тілеу Садуақасұлы Көлбаев 75 жасқа толуына бір ай уақыт қалғанда кенеттен қайтыс болды.