ҚАЗІРГІ ТАРИХ ҒЫЛЫМЫНДАҒЫ ПРОСОПОГРАФИЯНЫҢ ӘДІСТЕМЕЛІК ӘЛЕУЕТІ: Ю. Ю. ЮМАШЕВАНЫҢ «ПРОСОПОГРАФИЯ ОЧЕРКТЕРІ: ТАРИХЫ. ТЕОРИЯСЫ. ЗЕРТТЕУЛЕРІ» МОНОГРАФИЯСЫ ТУРАЛЫ (Journal of history-rus, 2026)
Рецензияда Ю. Юмашеваның «Просопография очерктері: Тарих. Теория. Зерттеулер : монография / Ю. Ю. Юмашева. – Мәскеу : Директ-Медиа, 2026. – 456 б.: ил.» атты монографиясы қарастырылады. Еңбек просопографияның теориялық және әдіснамалық мәселелеріне арналған. Жұмыстың құрылымы, оның тұжырымдамалық негіздері мен ғылыми маңызы талданады. Зерттеудің тарихи, теориялық және тарихнамалық аспектілеріне, сондай-ақ материалды ұйымдастырудағы очерктік жанрдың рөліне ерекше назар аударылады. Еңбектің пәнаралық сипаты мен әдіснамалық жаңашылдығын қамтитын күшті жақтары айқындалады. Монографияның қазіргі заманғы тарих ғылымының дамуына елеулі үлес қосатыны туралы қорытынды жасалады.
Keywords: просопография, тарих әдіснамасы, тарих ғылымы, цифрлық гуманитарлық ғылымдар, тарихнама, ұжымдық өмірбаяндар, ғылыми әдістер.