ҚАЗАҚ АРХЕОЛОГЫНЫҢ ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ТАНЫМЫ (Journal of history-rus, 2019)
2019 жылдың 3 қарашасында Жапония Үкіметі Жапон императоры Нарухито атынан ордендермен марапатталатын шетел азаматтарының тізімін жариялады. "Күн шығуы ордені, Алтын сәулелер мойны лентасы" кавалерлерінің арасында профессор Таймағамбетов Жәкен Қожахметұлы -  Әл-Фараби атындағы ҚазҰУ Тарих, археология және этнология факультетінің бұрынғы деканы  (2002-2014 жж.)  ғылыми қатынастарды тереңдетуге және Жапония мен Қазақстан арасындағы өзара түсіністікке жәрдемдесуге қосқан үлесі үшін.