Алтын Орданың саяси тарихы: методологиясы және тарихи парадигмалар (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада Алтын Орданың саяси тарихы мәселелері бойынша заманауи тарихи ғылымныңтеориялық-концептуалдық көзқарастары, көшпелі мемлекеттіліктің өміршеңдігі мен іс-әрекеттерініңзерттеу парадигмалары мен қағидалары ашып көрсетіледі. Алтын Орданың саяси-әлеуметтікөзгерістері және трансформациясын зерделеудегі тарихи ілімнің прогресі анықталады. Зерттеудіңжаңа методологиялық қағидалары негізінде қоластындағы отырықшы-егінші халықтарменөзара іс-қимылдар және өзара ықпалдасу үдерісі айқындалады. Сонымен бірге өткен тарихитәжірибенің өзектілігіне және экстраполяциясына ерекше мән беріледі, мұның өзі көшпеліөркениеттің бүкіләлемдік-тарихи жүйесіндегі орны мен рөлін белгілеуге көмектеседі. Заманауитарихи ой-сана жаңа теориялық-концептуалдық біліммен толыққан сайын, Алтын Орданың саяситарихына ескірген көзқарастардан арылуға жол ашады.