ҚАЗАҚ ХАЛЫҚ АУЫЗ ӘДЕБИЕТІНДЕГІ ҚАЗАҚ ШЕНЕУНІКТЕРІНІҢ ОБРАЗЫ (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада автор қазақ халық ауыз әдебиеті материалдары негізінде ХІХ ғасырдың екінші жартысы мен ХХ ғасыр басындағы әдеби шығармаларға талдау жасау арқылы қазақ шенеуніктігі мәселесін қарастырды. Аталған уақыт әдебиеті өкілдеріне жататын ақындардың өлең-жырлары талданды. Алғашқы бөлімде ақын-жыраулар мен айтыскер ақындардың өлеңдері сараланса, екінші бөлімінде қазақтың жазба ақындарының шығармашылықтарындағы би-болыс, сайлау, парақорлық, атқамінерлер мәселелері кеңінен қарастырылды. Сонымен қатар мақала авторы қорытынды бөлімде әдеби шығармаларды талдай отырып, халық ауыз әдебиетіндегі қазақ шенеуніктерінің образына қатысты өзіндік тұжырымдарын ұсынады.