Қазақстандағы алғашқы жоғары білімді дәрігер және Алаш қайраткерлерінің бірі – Дәулетшах Күсепқалиев (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада қазақ даласындағы алғашқы жоғары білімді дәрігер әрі Алаш қайраткері Д. Күсепқалиевты қоғамдық-саяси өмірі қарастырылған. Д. Күсепқалиевты қоғамдық-саяси көзқарастарының қалыптасуына, біріншіден, өзі оқыған Ресейдегі саяси жағдайлар әсер етсе, екінші жағынан, оның өзінің шыққан ортасы, қазақ қоғамындағы болып жатқан өзгерістер әсер етпей қоймады. Сол замандағы саяси аласапыран барысында айналасындағы көзі қарақты зиялы қауыммен араласуы, оның өмірінің түбегейлі тарихи бетбұрысын өзгертті. Ел үшін маңызды шешімдер қабылданған жауапты кезеңде қайраткер Д. Күсепқалиев зор үлес қосты.