Жібек жолы бойындағы археологиялық ескерткіштерді зерттеу және сақтаудағы Қазақстан қорық-музейлерінің рөлі (Journal of history-rus, 2018)
Мақалада мемлекеттік қорық-музейлер қызметі негізіндегі Ұлы Жібек жолы бойынша тарихи-мәдени мұра мәселелері қарастырылады. Авторлардың айтуынша мемлекеттік бағдарламалар аясында аса маңызды археологиялық ескерткіштер орнында қорық-музейлердің құрылуыелдің мәдени мұрасын сақтаудың, зерттеу мен дәріптеудің маңызды тетігі болып табылады.Мақалада Қазақстандағы Жібек жолының төрт бірдей бөлігіндегі археологиялық кешендердісақтау мен зерттеу ісіндегі осы мекемелердің рөлі туралы тұтастай мәлімет беретін материалдаралғаш рет жинақталып, жүйеленіп отыр.