Поляк тіліне түркизмдердің ену факторлары (Journal of history-rus, 2018)
Түркі халықтарының тілдері түрлі тілдерде көп із қалдырды. Түркизм – кез-келген тілдегі түркі тілдерінен енген кірме сөз. Қазақстан мен Польша мемлекеттері арасындағы байланыс ХІХ ғасырда басталған. Поляк тілі мен түркі тілдері бір-бірімен типологиялық жағынан туыстас тілдер қатарына жатпайды. Поляк тіліне түркі тілдерінен тек сөздер мен сөз түбірлері ғана енген.Мақаланың мақсаты – түркизмдердің поляк тіліне ену факторларын анықтау, поляк тіліндегі түркі сөздеріне салыстырмалы-салғастырмалы талдау жасау.