ВЛИЯНИЕ ГОЛОДА НА РОСТ ЧИСЛА БЕСПРИЗОРНЫХ ДЕТЕЙ В АКМОЛИНСКОЙ ГУБЕРНИИ В 1920-Е ГГ. (Journal of history-rus, 2017)
Мақалада КСРО аймағын қамтыған 1921-1923 жылдардағы ашаршылық салдары және балалардың жаппай індетке шалдығуы талданады. Партиялық-мемлекеттік органдар мен қоғамдық ұйымдардың осы індетке ұшыраған балаларды құтқару үшін жасалған қызметтері, істері баяндалады. Сонымен қатар “панасыздық” ұғымы, оның пайда болу салдарына анықтама жасалынады. Мұрағат дереккөздеріне сүйене отырып, республика мен аймақтардағы панасыз балалардың саны анықталған. Авторлар балалар үйіндегі санитарлық жағдай, елдегі ауыр әлеуметтік-экономикалық жағдай, соғыс, аштық т.б. жағдайларды қорытындылайды.