Оңтүстік Қазақстан өңіріндегі тарихи-мәдени қорық музейлерінің тарихы (Journal of history-rus, 2019)
Ма қа ла да жал пы адам зат ба ла сы ның өмі рін де зат тық жә не руха ни мә де ниет ті та ны ту да, зерт теу мен на си хат тау да үл кен рөл атқа ра тын му зей лер ге анық та ма бе рі ле ді. Мем ле кет тік та ри хи мә де ни қо рық му зей лер дің рес пуб ли ка кө ле мін де ар хе оло гиялық жә ді герлер ді зерт тейт ін, қаз ба жұ мы сын жүр гі зе тін, рес тав ра ция лық жөндеу ар қы лы ес ке рт кіш тер ді сақ тау ба ры сын да мы та тын бір денбір ме ке ме екен ді гі бар ша ға мә лім. Қа зақ елі нің та ри хы – Оң түс тік өңі рін де гі та ри химә де ни қо рық му зей ле рі мен ты ғыз бай ла ныс ты екен ді гі ғы лы ми зер де ле ніп, Оң түстік өңі рі нің та ри хи жә ді гер ле рін көз дің қа ра шы ғын дай сақ тап, на сихат тап ке ле жат қан Әзі рет сұл тан мем ле кет тік та ри химә де ни қо рық му зейі жә не Оты рар мем ле кет тік ар хе оло гиялық қо рық му зей ле рі нің та рих та ғы ор ны мен қыз ме ті көр се ті ле ді.