А.Н. Бернштам зерттеулеріндегі Кангюй мәселесі (Journal of history-rus, 2019)
Ма қа ла да Қа зақ стан ар хе оло гиясы мен ежел гі та ри хы ның ма ңызды әрі күр де лі мә се ле бо лып та бы ла тын Кан гюй тай па сы ның та рихы. Олар дың ор на лас қан аума ғы, Ор та лық Азияда ғы саяси бір лес тік ре тін де гі ор ны, көр ші тай па лар мен жә не ел дер мен өза ра бай ла ны сы жә не кан гюй лық тар дың қа зақ хал қы ның қа лып та суы мен да му ын дағы, жал пы қа зақ эт но ге не зін де гі алар ор ны қа рас ты ры ла ды. Бұл мәсе ле ар хеолог жә не та рих шы ға лым дар ара сын да XX ға сыр дың ба сынанақ та лас ту ды ру да. Атал ған мә се ле ні әйгі лі ар хеолог Алек сандр На та но вич Бернш там өз ең бек те рін де жанжақ ты қа рас ты рып, ғылы ми тұр ғы дан тұ жы рым дайды. Ға лым ның осы кө тер ген мә се ле ле рі бой ын ша бү гін гі күн ге дейін ға лым дар әр түр лі ғы лы ми пі кір лер орын алып ке ле ді. Ав тор осы мә се ле ту ра лы бү гін гі күн ге дейін гі ғы лым да орын алған идея лар мен ұстаным дар ға шо лу жа сай ды. Со ны мен қа тар, көте рі ліп отыр ған мә се ле жө нін де өзін дік ғы лы ми пі кір ле рін ұсы на ды.