Тарихнамашы-шығыстанушы Бейсембиев Т.К. (60-жылдық мерейтойына арналған) (Journal of history-rus, 2019)
Бұл мақала әлем деңгейінде Қоқан хандығы (17091876) зерттеген, белгілі ғалым, маман тарихшышығыстанушы Тимур ҚасымовичБейсембиевтің 60жылдығына арналады. Бейсембиев – 200ден астамғылыми еңбектің авторы. Ол – әлемдік деңгейге көтерілген (өз Отанынан тысқа шықпайақ, дүниежүзін мойындатқан 2 ағылшын тіліндежәне 4 орыс тілінде кітаптар жазған) тұңғыш қазақшығыстанушы​