1920-1930 жж. Кеңестік жобадағы әйел теңдігі, қазақ қоғамындағы дәстүрлі гендерлік тәртіптің жойылуы (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада Кеңестік жобадағы әйел теңсіздігі, қазақ қоғамындағы дәстүрлі гендерлік тәртіптің жойылуының жүйелі болғандығы жөнінде баяндалады. Бұл қазақ әйелінің дәстүрлі рөлін айқындау үшін және оған мемлекеттік бақылауды күшейту үшін большевиктердің ұмтылысы негізінде құрылған. Бұл мақсатты жүзеге асыру үшін большевиктер қазақ қоғамындағы отбасылық қатынастар, некеге, қоғамдық өндіріске әйелдерді тартуға, баланы қоғамдық балабақшада тәрбиелеуде, ана мен балаға байланысты заңдар шығарған. Сонымен қатар, мақалада әйелдерді жаңа тұлға ретінде қалыптастыру кеңестік саясаттың әлеуметтік үлгісі ретінде қалыптасқанын кеңінен баяндалады.