Отаршылдық кезеңіндегі Оңтүстік Қазақстандағы ұлттық оқу орындарының даму тарихы (Journal of history-rus, 2020)
Патшалық үкіметтің мұсылмандық оқу орындарына қатысты саясаты тронсформация түрінде жүргізілді; толықтай бақылау жә- не тыйым салуды қолдау түрінде болды. Бұған қарамастан-ақ, Оң- түстік Қазақстан территориясында діни және этникалық қауымның күштеуімен ұлттық мектептер ашылды, сондықтан патшалық үкімет христиандандыру және орыстандыру саясатын зорлық-зомбылықпен жүргізді. Түйін сөздер: мұсылмандық оқу орындары, Халықтық Аэортық министрлігі, мектептер, Түркістан өлкесі, шіркеулік мектептер, хрис- тиандандыру және орыстандыру саясаты.