Жаһандық дағдарыс жағдайында дағдарысқа қарамай Қазақстан экономикасының трансформациялануы (Journal of history-rus, 2020)
Мақалада республикадағы үдемелі индустриялық инновациялық дамудың екі мемлекеттік бағдарламасын (2010-2014жж. және 2015- 2019 жж.) жүзеге асыру арқылы ұлттық экономиканың жандануы мен трансформациялануы ауқымды фактілік материал негізінде көрсе- тілген. Басты стратегиялық мақсат – Қазақстанның дамыған 30 ел-  дің қатарына кіруі. Екі бағдарламаның да мақсат-міндеттері, инди- кативті жоспарлары және де бірінші бес жылдық қорытындылары көрстеліп, үдемелі индустриялық-инновациялық дамытудың бірінші бағдарламасын жүзеге асыруда кеткен қателіктер талданған. Ұлттық экономиканың бәсекеге қабілеттілікті, еңбек өнімділігін арттыру, өң- деуші өнеркәсіп салаларын және жаһандық экономикалық дағдарыс жағдайында экспортқа бейімделген секторды дамыту арқылы ұлттық экономиканың тарнсформациялануы мен модернизациялануы тура- лы мәліметтер келтіріледі.