XXI ғасырдың екінші жартысындағы еліміздің жоғары орындарындағы «Қазақстан тарихы» пәнін оқытудағы жаңаша ұстанымдар (Journal of history-rus, 2020)
Мақалада Қазақстан тарихы пәнінің барлық мамандықтарға елі- міздің барлық жоғары оқу орындарында мәртебесі жоғары деңгейде міндетті пән ретінде оқытылуы туралы жазылады. Дегеменде бүгінгі таңда университет қабырғасында өтіп жатқан Қазақстан тарихы пә- нінің оқытылуын қайта қарап, дәріс берудің инновациялық техноло- гиясын, сапасын күшейтуіміз жөн сияқты. Пәннің мақсатына жетуі үшін: жастардың санасына тарихқа деген ойларын қалыптастыру ке- рек. Сонымен қатар, студенттер өткен тарихты оқу арқылы, өткенді түсініп, сол арқылы болашақта қадам жасайды. Тарихтан дәріс алу студенттерге білім алумен қатар, сапалы дағдыланады.