Зерттеушілердің Қазақ хандығының қалыптасуы туралы жұмысы (Journal of history-rus, 2017)
Тарихшы-зерттеушілердің еңбектерінде КСРО ыдырағаннан кейін, Қазақстан мемлекетінің тәуелсіздік алуының алғашқы жылдарында қазақ мемлекетінің құрылу тарихының әртүрлі кезеңдері кең мағынада талқыланды. Осы уақытқа дейін зерттеушілер кейбір даулы тұстарда бірыңғай көзқарасқа тоқталған жоқ. Сондықтан қазақ мемлекетінің қалыптасу дәуірі әлі күнге дейін зерттеліп болмаған тақырыптар қатарына жатады. Ұсынылып отырған мақаланың мақсаты – қазақ қоғамы тарихының ең күрделі және қарама-қайшы кезеңдерін тереңдетіп оқытатын зерттеушілердің жұмыстарына тарихнамалық жалпы сипаттама беру.