(untitled) (Journal of history-rus, 2026)
Рецензияда Ю. Юмашеваның «Просопография очерктері: Тарих. Теория. Зерттеулер : монография / Ю. Ю. Юмашева. – Мәскеу : Директ-Медиа, 2026. – 456 б.: ил.» атты монографиясы қарастырылады. Еңбек просопографияның теориялық және әдіснамалық мәселелеріне арналған. Жұмыстың құрылымы, оның тұжырымдамалық негіздері мен ғылыми маңызы талданады. Зерттеудің тарихи, теориялық және тарихнамалық аспектілеріне, сондай-ақ материалды ұйымдастырудағы очерктік жанрдың рөліне ерекше назар аударылады. Еңбектің пәнаралық сипаты мен әдіснамалық жаңашылдығын қамтитын күшті жақтары айқындалады. Монографияның қазіргі заманғы тарих ғылымының дамуына елеулі үлес қосатыны туралы қорытынды жасалады.