(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада «Ақтабан шұбырынды, Алқакөл сұлама» кезеңінің соңғы жылдарында Жетісу өлкесінің шығыс өңірінде азаттық күресін аяқтаған Райымбек батырға басты назар аударылады. Райымбек тайпа мен рудың мүддесінен биік тұрған және бүкіл тіршілігін жалпы қазақтың азаттығы үшін күрескен батыр. Оның әрбір шайқасы – қалмақтың табаны таптаған қазақ жері мен қалмақ қолында азап шегіп жатқан бауырларын азат етуге арналған. Сонымен қатар, мақалада батырдың атасы Хангелді, сенімді серіктері: Бақай батыр, Аралбай батыр, Қопай батыр, Сатай батыр, Ырыскелді батыр туралы Қ. Сауранбаевтың деректері келтірілген.