(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Бұл мақала XIX ғасырда Торғай аймағындағы ішкі аймақтық нарықтың қалыптасуындағы татар саудагерлерінің рөлін көрсетеді. Облыстық нарықты қалыптастырудағы ерекше орынды аудан орталықтарында жәрмеңке сауда орталықтары алды, оның құрылу процесі 60-шы жылдардың соңында басталды. Орталық мемлекеттік мұрағат қорынан алынған құжаттық материалдар Волга-Орал өңірінің татарлары сауда аймағын дамытуда жетекші орындарды алғанын көрсетеді, олар сауда алаңдарын, мал сою алаңдарын, май үйлерін ашып, осы аймақтан Ресей империясының орталық провинцияларына ірі қара мал экспорттайтын болды. Сонымен қатар, татар саудагерлері аймақтағы белгілі бір инфрақұрылымды қалыптастырды: қонақ үйлерді, сауда цехтарын, сауда үйлерін, қоймаларды қалалық думаның даусы, сауда депутация мүшелері болып сайланды.