(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Автор мақаласында Қазақстанның экономикасын мәжбүрлеп жаңғырту және дәстүрлі колхоздық құрылымды жою кезеңіндегі Кеңестік мемлекеттің репрессиялық саясатына қатысты мәселелерді талқылайды. Автор күштеп ұжымдастыру саясаты мен шаруа оппозициясының іске асырылуын сипаттайды. Кеңес Одағының жаңа индустриялық жобаларын тезірек құру қажеттілігінен туындаған репрессивті әрекеттерін анықтайды. Автор Шығыс Қазақстан облысының мемлекеттік мұрағат қорлары мен Қазақстан Республикасы Президентінің атындағы мұрағаттық қорлар мен құжаттар негізінде репрессиялық саясатты жүзеге асыру алгоритмін және оның салдарларын көрсетеді. Энергоресурстардың мәжбүрлі іс-әрекеттеріне рұқсат берген заңнамалық базаны талдайды.