(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Мақала поэзия жырауының құнды мұрасына арналған. Мақала жыраудың бай поэзиясын, олардың мазмұны мен қасиеттерін, сондай-ақ қазақтардың ақындықтарын ашып көрсетеді, себебі қазақ халқының сөзділік өнеріне және поэзия тіліне айрықша маңызы бар. Жырауларды орыс тіліне аудару мәселесі қарастырылады.