(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада қазақтардың отбасылық рәсімдерінің негізгі түрлері мен қазақ халқының этикеті туралы қарастырылған. Сонымен қатар халқымыздың ежелгі және қазіргі этикасы мен әдет-ғұрыптары туралы салыстырмалы мәліметтер бар. Қазақ халқының заманауи этикалық мәдениетін ескере отырып, жаңа және дәстүрлі ерекшеліктер орын алғанын айтуға болады. Жалпы алғанда, қазақтардың дәстүрлі мәдениеті, оның ішінде зерттейтін этикет, біртіндеп жаңғырту үдерістерінің бірігу мен жеңілдету бағытында сабақтасқан. Біз сондай-ақ «неліктен этикеттің нормаларын сақтау керек», «қазіргі заманғы және ежелгі этикеттің нормалары арасындағы айырмашылық қандай», «әдет қандай жағдайда қолданылады» деген сұрақтарға жауап береміз. Нәтижесінде біз әдет-ғұрпымыздың ерекшеліктері туралы көптеген қызықты нәрселерді түйіндеп, барлық уақытта этикеттің нормаларын салыстыру мүмкіндігіне қол жеткіздік.