(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Ма қа ла да Б. Май лин нің «Рау шан Ком му нист» по ве сін тал дау арқы лы қа зақ ер аза мат та ры ның әйел ге де ген қа ты на сы ның түп кі лік ті жа ңа руы қа рас ты ры ла ды. Жа зу шы Жа ңа тәр тіп үшін қа зақ тар дың жауап ты түр де өз ге ріс ке бет алуы, өз де рі нің мас ку лин дік мі не зін жаңа қы ры нан қа лып тас тыру ға ұм ты луын көр се те ді. Қа зақ мә де ниеті мен қа зақ тың эт ни ка лық кө рі ні сі ер аза мат тың ба сым ды лы ғы. Оны қа лай сақ тап қа лу ға бо ла ды де ген мә се ле де. Б. Май лин шы ғар масын да ер адам ның ба сым ды лы ғын жа ңа би лік, ке ңес тік кез ге сәй кес ке ле тін тұ жы рым ды құ рас ты ру ға әре кет жа са ған. Б. Май лин қа зақ әйел де рін азат ету де дәс түр лі қо ғам ды бұ зып, ер адам ның мас ку линдік (мен шік тік, ше шім қа был дау да ғы бі рін ші лік, әйел дің ісәре ке тін қа да ға лау, се ден те ри за ция) қа бі ле ті нен те жеу емес, әйел адам ның ке ңес тік би лік тұ сын да ғы сырт қы әлеу мет тік үйле сім ді лі гі ба ғы тын да қа рай ды.