(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Қоғамдағы әйел және ер адамның қатынасы ғасырлар бойы өз геріске ұшырап, түрленіп отырды. Бастапқы тарихи кезеңмен салыс тырғанда ер адам және әйелдің қызметі өзгеріске ұшырауын байқап отырмыз. Оның басты себебі қоғамдағы ойлау ортасы мен рухани құндылықтардың және жеке адамға қатысты көзқарастардан бай қауға болады. Біз үшін әйелдің ментальді өзгеріске ұшырау үдерісі маңызды. ХХ ғасырдың басындағы «тоталитарлық жүйенің» қалып тасуы батыстық зерттеушілердің осы өзгерістерден бастау алатынын көрсетеді. Мақалада әйелдің дүниетанымының қандай себептерден өзгергендігіне қатысты зерттеулердегі мәселелер талқыланады. Ға сырлар бойы қалыптасқан ер адамның қоғамдағы орнына әйелдің кө терілуне қатысты алғышарттардың туындауы талданды. Бұл қаржы лық немесе отбасылық қатынасқа таралуымен қатар жүруіне ерекше