(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Автор бұл мақаласында хандық дәуірдегі ханымдар мәселесіне тоқталады. Жалпы, анаға деген құрметтің қазақ халқының тарихында ежелгі замандардан бері үзілмей келе жатқан асыл құндылықтардың бірі екенінін айта отыра, ол хандық дәуірде де жалғасқанын айтады. Хандық дәуірде аналарға қатысты дерек материалдардың: 1) жазба дерек мәліметтерінде; 2) ауыз әдебиетінің үлгілерінде; 3) материалдық ескерткіш түрлерінде; 4) ру-тайпа атаулары мен ру-тайпа ұрандарында кездесетіндігін көрсетіп, олардың әрқайсысына жеке-жеке тоқталады. Әсіресе, XVI-XVIII ғасырлардағы қазақ хандарының аналары жөнінде жақсы тұжырымдар береді.