(untitled) (Journal of history-rus, 2019)
Мақалада автор қазіргі Қазақстан аумағында ежелгі замандар дан XV ғасырдың ортасына дейін 20дан аса мемлекеттер мен мемле кеттік құрылымдардың болғанын, олардың бәрі еліміз тарихындағы мемлекеттіктің даму үрдісі екендігін айта келе, Қазақ хандығы олар дың заңды жалғасы деп ой түйеді. Қазақ хандығы өмір сүрген XV ғ. ортасы мен XVIII ғ. басы аралығындағы тарихи дәуірді хандық дәуір дей отыра, оның өз ішінде бірнеше кезеңдерге бөлінетіндігіне назар аударады. Әр кезеңге қысқаша сипаттамалар беріп, олардың ең бас ты ерекшеліктері мен белгілерін атап өтеді. Оның ішінде Қазақ хан дығының құрылуы кезеңіне, оның сатыларына тоқталған. Сондайақ хандықтың құрылуының Қазақстан тарихындағы алатын маңызына