(untitled) (Journal of history-rus, 2020)
Мақалада М. Дауд билігі кезіндегі XX ғ. 50-70 жж. Ауғаныстан- дағы экономикалық жағдай қарастырылған. Экономикадағы мемле- кет рөлінің арту курсы анықталып, ондағы жер реформалары, ауыл шаруашылығын жүргізуде ұйымдастырулық өзгерістер, шетелдік ка- питал салушылық жөніндегі заңның қабылдануы, банк жүйесінің ре- формалануы, ауылдарды дамыту жобасы, ауыл шаруашылығы сала- сындағы мамандарды дайындау қарастырылған. Мақалада берілген статистикалық көрсеткіштер ауыл шаруашылығы модернизациясы кезіндегі ерекшеліктерді, яғни, қарапайым шаруашылық түрінен ғы- лыми техника қолданысына дейінгі өзгерістерді айқындайды.