(untitled) (Journal of history-rus, 2020)
Талас қаласы Орталық Азиядағы ежелгі «Ұлы Жібек жолы» бо- йындағы маңызды қала ретінде Шығыс пен Батыс сауда және мәдени коммуникацияда маңызды рөл атқарған. Мақалада Талас (қытай ті- лінде ең алғаш «Далосы» деп жазылған) қаласының ерте заманнан қа- зірге дейінгі тарихи даму эволюциясы қарастырылып, Орта ғасырда Талас қаласында әртүрлі мәдениеттердің тоғысуы мен синтездесуі- нің қазақ халқының ұлттық харектирінің қалыптасуына жасаған әсері анықтаған. Сондай-ақ Талас қаласының қазіргі таңда «Ұлы жібек жо- лын» қайта жаңғыртуда атқаратын рөлі жөнінде автор өз көзқарасын пайымдайды.