АРХЕОЛОГ ӘРІ ҰСТАЗ Н. АЛДАБЕРГЕНОВ 70 ЖАСТА (Journal of history, 2017)
Нұртаза Алдабергенов – республикаға аты әйгілі ғалым-археолог, білікті ұстаз, «ҚР Мәдениет қайраткері». Ол қазіргі таңда Отырар мемлекеттік археологиялық қорық-музейі директорының кеңесшісі болып табылады.Н. Алдабергенов 1947 жылы 20 қарашада қазіргі Оңтүстік Қазақстан облысының Арыс қаласында дүниеге келген.