(untitled) (Journal of history, 2018)
Мақалада Орталық Азиядағы 1916 жылғы көтеріліс және оның қазіргі заманғы шетелдік тарихнамасы қарастырылған. Мақаланың мақсаты Орталық Азиядағы 1916 жылғы көтерілісті зерттеуде шетел ғалымдарының пайдаланған негізгі бағыттары мен әдістерін анықтау болып табылады. Зерттеу шетелдік ғалымдардың 1916 жылғы көтерілістің себебін түсіндіруге, көтерілістің масштабын және олардың салдарын айқындайтын тәсілдерді анықтауға бағытталған. Авторлар A. Моррисон, T. Котюкова, T. Уяма, M. Олкот, К. Аллэз, И. Оайон және басқалары 1916 жылғы көтерілісті одан әрі зерттеу үшін басқа мүмкіндіктерді тарихи ғылымда анықтап берді. Бұл мақаланың нәтижелерін кейінгі оқыту үрдісіндегі элективтік курстардың мазмұнында және ғылыми мақалаларды дайындауда пайдалануы мүмкін.