(untitled) (Journal of history, 2018)
Мақалада антигитлерлік коалицияның Ялта халықаралық конференциясы барысында қабылданған шешімдердің екі жақты кеңес-түрік қарым-қатынастарына ықпалы қарастырылады. Сонымен қатар, Екінші дүниежүзілік соғыс жылдарындағы Түркия Республикасының сыртқы саяси статусы және ультимативті форма ұстанған кеңес үкіметінің стратегиясына әсері баяндалады. Автор КСРО-ның Түркияға қатысты ұстанған позициясының қателігін, сондай-ақ аймақта КСРО-ның стратегиялық іс-қимылдарды жүзеге асыру мүмкіндігіне бұрыс ықпалына тоқталады.