(untitled) (Journal of history, 2017)
Бұл зерттеуде әліпби әріптерінен басталатын бас әріптерге сәйкес екі сөздікке салыстырмалы талдау жасалған. Оның бірі 1077 жылы жазылған Махмуд Қашқаридың Диуани Лұғат-ат-Түрік сөздігі болса, екіншісі – 1890 жылы жарық көрген сэр Джеймс У. Редхауздың түрік және ағылшын лексиконы болды. Зерттеуден келесідей қорытынды жасалды: Диуани Лұғат-ат-Түрік пен Редхауздың лексиконында кестеде көрсетілгендей, орфографиясы мен мағынасы бойынша 93 ортақ сөз кездеседі. Диуани Лұғат-ат-Түрікте сөз жазғанда харакаттың (әрекет) кызметі әріптермен бірдей. Ал Редхауздың «Лексиконы» мен Камус-и Туркте харакатсыз сөз жазу кездеседі.