(untitled) (Journal of history, 2020)
Мақала автордың далалық этнографиялық зерттеу материалдары мен Батыс Қазақстан, соның ішінде Ақтөбе облысы тұрғындарының қазіргі және дәстүрлі үйлену әдет-ғұрыптары жөніндегі арнайы ғылыми зерттеу кітаптары негізінде жазылған. Осы үйленуге байланысты салт-дәстүрлердің ежелгі және осы күнгі, жалпы қазақилық пен еліміздің әр түкпіріндегі дәстүрлермен, жергілікті ерекшеліктерімен байланысты. Мысалға, қазақтардың отбасын құрудағы ресми түрде құдаласу, «алып қашу» түрі немесе қыздың «қашып кетуі» сияқты. Бір түрі құда түсу, бұл – шығыс славян этностары мен басқа қазақстандықтарға тән болса, екінші түрі қазақтармен түрік этностары арасында немесе ислам қағидаларын ұстанатындарға тән