(untitled) (Journal of history, 2017)
Археологиялық ескерткіштер мен жәдігерлер негізінен жер астында жасырулы жатады. Көбіне олар археологиялық қазба жұмыстары нәтижесінде табылып, өзінің бағасын шы- найы бағасын түбегейлі археологиялық зерттеу жұмыстары нәтижесінде алып жатады. Қазақстан Республикасының тари- хи тамырын тереңнен зерттеу мақсатында 2013 жылдың маусым айында Қазақстан Республикасының Мемлекеттік хатшысы Марат Тәжиннің төрағалығымен өткен Қазақстанның ұлттық тарихын зерделеу жөніндегі ведомствоаралық жұмыс тобының кеңейтілген отырысында, әл-Фараби атындағы Қазақ ұлттық университетінің, Тарих археология және этнология факультетінің ішінде «Геоархеология» халықаралық ғылыми-зерттеу зертха- насы ашылды. Зертхананың жұмысын бір ізге қою мақсатында, мемлекеттік (Халық – тарих толқынында) бағдарламасы аясын- да, жаратылыстану ғылымының жаңада озық инновациялық технологияларын енгізу арқылы, археологиялық қазба жұмыстарын жүргізу жұмыстары қолға алынды.