Қазақ ашаршылығына бейтарап көзқарас ұсынған зерттеу (Сара Камеронның «Аштық жайлаған дала»: ашаршылық, озбырлық және Кеңестік Қазақстанды орнату» кітабына рецензия) - Хазретәлі, Т.; Нұрлан, О. (Journal of history, 2022)
Пікір айтылып отырған басылым ағылшын тілді тарихнамада Қазақ ашаршылығын арнайы тақырып етіп зерттеген алғашқы еңбек. Сонымен бірге осы тақырыпта қазақ тіліне алғашқы аударылған еңбек екендігін атап айтамыз. Тосын ғылыми тұжырымдармен ерекшеленетін зерттеудің түпнұсқасы мен аудармасына салыстырмалы талдау жасау Отан тарихындағы аса қасіретті құбылысқа бейтарап көзқараспен жасалған тұжырымның мәнін ашуға ықпал етеді деп білеміз.