АРХЕОЛОГ, ПРОФЕССОР ВИКТОР ЗАЙБЕРТ – 70 ЖАСТА - Байғонақов, Д.; Сабденова, Г. (Journal of history, 2017)
Тарих ғылымдарының докторы, археология профессоры, Германия археология институтының және ҚР Әлеуметтік ғылымдар академиясының мүше-корреспонденті Виктор Федорович Зайберт 70 жасқа толып отыр. Ол әлемдік археологияға мол үлес қосқан отандық кәсіби археологтардың бірі болып табылады.Бүгінгі күні жасы 70-ке толып отырған В.Ф. Зайберт археология сынды ғылымның ауыр да сүрлеулі жолын таңдап, ұстаздықтың үлгісін көпке көрсетіп жүрген дара тұлға ретінде сипатталынады.